Sofia Singer Songwriter Fest

Международен фестивал за акустична музика и поезия

 

В края на месец септември в София се провежда международен форум за автори-изпълнители „Sofia Singer Songwriter Fest”. Фестивалът е посветен на световния ден на поезията и музиката – 1 октомври. 

Програмата се състои от конкурсна част, в която се изявяват талантливи поети с китари. Те се представят с две авторски песни, а тричленно жури с почетен гост от чужбина оценява изпълненията по следните критерии: текст, музика, вокал, китара и сценично присъствие. 

Програмата продължава с рецитали на известни български бардове, като Точка БГ, Асен Масларски и други. Следват афтърпартита в клуб SOHO и jam session. Поради големия интерес бе въведена и предварителна програма в Delta Blues Bar, в която се изявяват млади артисти. Партньори на фестивала са чуждестранни посолства, Музикална къща Фактор, Kremona guitars, Jameson whiskey, Toxity records и други.

“Sofia Singer Songwriter Fest” е част от културния календар на Столична Община. За него работи малък, но сплотен екип:

Валя Надова, Станислава Димитрова, Ангел Коручев, Васил Громков, Виктор Макаров и Пламен Сивов. Вдъхновител и инициатор на проекта е Лили Друмева.

Ако желаете да участвате в следващо издание като автор-изпълнител или да станете част от нашия екип, пишете на имейл lilidrumeva@gmail.com или посетете https://sssf.eu

Фейсбук на фестивала: https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Share:
Lilly Drumeva