Рецензия за албума Swings & Heartaches Volume 2 на Lilly of The West от САЩ

„Swings & Heartaches Volume 2” е 8-ми проект на групата Lilly of the West и е просто отличен. Той надгражда концепцията от „Swings & Heartaches”, излязъл през 2011 година.

Lilly of the West са: Лили Друмева – вокал и ритъм китара, Ясен Василев – соло китара, Михаил Шишков – Добро китара и Свобода Боздуганова – контрабас. Специални гости в албума са Пепа Малина – цигулка и Михал Барок – мандолина. 

Нека да изясним нещата: музикалността и вокалите на всяка песен са от най-висока класа.

Качеството на продукцията е очевидно в песните. Всяко парче звучи точно. Съвършенството изобилства и от дизайнерски направената обложка с подробна информация за историята на песните. Добрият избор на композиции е категоричен. Най-съвременната от тях е написана през 60-те години на миналия век. Повечето са от 50-те или преди това, като най-ранната е „After You’ve Gone”, създадена през 1917 г. Това означава, че всички тези песни са издържали изпитанието на времето и че Лили ни е предоставила очарователно пътешествие чрез тях. Песните са разделени в две категории – Swings, които представляват шест оживени акустични актуализации на класики, и Heartaches, които са силни балади. Всеки трак е с възхитителна стойност. На този етап трябва да ви предупредя, че тази колекция от добре направени класики предизвиква пристрастяване. Ако решите, че искате да слушате само една песен, ще откриете, че трябва да чуете целия албум.

Поздравления за всички музиканти в проекта. Свобода Боздуганова подковава звученето с красивите си басови линии. Изпълнението на водещата китара на Ясен Василев е прецизно, а свиренето на Михаил Шишков на Добро-китарата е невероятно. Продукцията на Lilly ни дава приятна, лесна за слушане класика, която ще звучи също толкова свежо и след 100 години, както и днес. Трудно бих избрал любима песен, но „Seven Lonely Days” задават тона на предстоящите наслади, последвани от Blues For Dixie, I’m Satisfied With You, Rock Salt & Nails, Mountain of Love, After You’ve Gone , Blue Skies, Dream a Little Dream of Me, Kansas City и Miss the Mississippi and You. Тежко е да се избере един фаворит, но за мен все пак това е „Kansas City”. 

Този проект просто преминава от песен към песен, без разочарования.

Лили е създала интригуващо и завладяващо произведение на изкуството, черпейки от обширните си музикални познания, за да създаде класика. Тя има корени в теченията Bluegrass, Classic Country, Texas Swing, Americana, фолк музиката … и това показва нейната признателност към традициите на всички тези жанрове.

Имам щастието да следя кариерата на Лили от близо две десетилетия и това е най-добрият й проект досега. Както казах, внимавайте, когато избирате тази колекция, ще се влюбите още от първите първите ноти…

Jack Poston BlueGrassRootsTV www.bgrtv.com

Share:
Lilly Drumeva