Лили Друмева отново на турне в Румъния

Лили Друмева отново на турне в Румъния!

 

Българската певица и радиоводещ отново ще посети северната ни съседка, за да направи самостоятелен концерт в Букурещ на 2 април в новооткрит клуб, където ще участват и румънски поети с китари. Повече информация за събитието:

https://www.facebook.com/events/240553107110019/

На следващият ден тя ще замине за град Калараш, където ще участва във фестивал за фолк музика и ще бъде специален гост на известния румънски композитор Мирча Русу. Лили е записала две негови песни в новия си албум „Drumul” (Пътят), които тя изпълнява на румънски език. Престоят и в Румъния включва и интервюта по румънски телевизии и радиа, както и срещи с колеги-музиканти. Освен това българската певица ще се изяви и като журналист, осъществявайки интервю с известния румънски певец и актьор Стефан Баница.

 

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Share:
Lilly Drumeva