Лили Друмева с проект за ирландска музика „Celtic Dream“

Ирландски балади, виртуозни китарни сола, нежен глас, звуци на мандолина и цигулка са в основата на нов музикален проект, създаден от Лили Друмева-О’Райли и Костадин Ланджов. И двамата са с огромен опит на сцената и имат дълги кариери. Дуото наскоро изнесе концерт в „The Art Foundation”, в който представи нов репертоар от ирландски и шотландски балади. Сред тях бяха популярни ирландски мелодии като “Red is the Rose”, „Down by the Sally Gardens” и “The Water is White”. От Шотландия музикантите изпълниха известния химн „Wild Mountain Thyme” по текст на Робърт Бърнс. В сет листа бяха включени и големи ирландски хитове като „Whiskey in the Jar” и „The Wild Rover”. Концертът завърши с емблематичната шотландска песен „My Bonnie is over the Ocean“, на която публиката пригласяше на рефрена. Лили и Коста бяха поканени на бис, за да изпълнят още един шотландски химн – „Auld Lang Syne“, който в България е познат като „За старата любов“, в изпълнение на Ваня Костова.

Костадин Ланджов е завършил класическа китара в НБУ и има богат репертоар с произведения на  Антонио Вивалди, Фердинандо Карули, Джордж Филип Телеман, Астор Пиацола и др. Изнесъл е множество концерти в България и чужбина. Увлича се по келтска, етно и world музика. Свири на класическа и уестърн китара, като смесва различни инструментални техники. Преди две години издаде нов албум с авторски композиции, „Acoustic Stories“.

Лили ДрумеваО’Райли е певица, мултиинструменталистка (китара, цигулка и мандолина) и композиторка в стиловете: кънтри, блуграс, блус и суинг. През 1996 г. основава група „Lilly of the West“. Музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка и печелят много награди. Лили се увлича и по ирландската музика и има огромен репертоар в този жанр. Нейният съпруг, Шон О’Райли, е ирландец от Дъблин и двамата често пребивават на острова.

Лили и Коста се срещат преди няколко години и установяват, че споделят страстта към акустичната музика и ирландския фолклор. След дебют в известен столичен клуб следват серия концерти, които се радват на добра посещаемост и интерес.

Share:
Lilly Drumeva