CELTIC DREAM – нов проект за акустична музика

ноември 3, 2019
20:30
ул. Дякон Игнатий 19
Art Fondation
CELTIC DREAM – нов проект за акустична музика
Lilly Drumeva

CELTIC DREAM – нов проект за акустична музика

Ирландски балади, виртуозни китарни сола, нежен глас, звуци на мандолина и цигулка са в основата на нов музикален проект, създаден от Лили Друмева О’Райли и Костадин Ланджов. И двамата са с огромен опит на сцената и имат дълги кариери.

Костадин Ланджов е завършил класическа китара в НБУ и има богат репертоар с произведения на Антонио Вивалди, Фердинандо Карули, Джордж Филип Телеман, Астор Пиацола и др. Изнесъл е множество концерти в България и чужбина. Увлича се по келтска, етно и world музика. Свири на класическа и уестърн китара, като смесва различни инструментални техники. Преди две години издаде нов албум с авторски композиции, ‘Acoustic Stories’.

Лили Друмева О’Райли е певица, мултиинструменталистка (китара, цигулка и мандолина) и композиторка, в стиловете: кънтри, блуграс, блус и суинг. През 1996 г. основава група Lilly of the West. Музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка и печелят много награди. Лили се увлича и по ирландската музика и има огромен репертоар в този жанр. Нейният съпруг, Шон О’Райли е ирландец от Дъблин и двамата често пребивават на острова.

Лили и Коста се срещат преди няколко години и установяват, че споделят страстта към акустичната музика и ирландския фолклор. След дебют в известен столичен клуб следват серия концерти, които се радват на добра посещаемост и интерес.

Share:
Lilly Drumeva