Петото, юбилейно издание на „Sofia Singer Songwriter Fest“ през 2021 година, ще е посветено на Боб Дилън

Петото издание на международния фестивал за автори-изпълнители, „Sofia Singer Songwriter Fest”, е посветено на великия американски поет с китара, Боб Дилън. През 2021 година той навършва 80 години. Юбилейното издание на фестивала ще се състои на 1, 2 и 3 октомври 2021 година в клуб „1857“, ул. „Сан Стефано“ 22, София. Събитието се провежда в три конкурсни вечери (два полуфинала и финал), в които дванадесет български и чуждестранни артисти ще представят свои авторски песни. Почитайки Боб Дилън, те ще изпълнят и по един от неговите хитове.

„Sofia Singer Songwriter Fest“ ще продължи да включва предварителна програма, рецитали и афтърпартита с участието на групите „Точка БГ“ и „Lilly of the West“. Известната кънтри формация „Lilly of the West“ ще направи трибют към Боб Дилън с тематичен концерт, а „Точка БГ“ ще представят песни от свой нов албум.

Боб Дилън е американски певец, поет и композитор, оказал голямо влияние в световната поп музика. Някои от песните му, като „Blowin’ in the Wind“ и „The Times They Are a-Changin’“ се превръщат в химни, както на движението за граждански права, така и на антивоенното движение.

По време на продължителната си кариера Дилън получава множество награди и отличия – Грами, Златен глобус, Оскар, включен е в Залата на славата на рокендрола. Класация на списание „Роулинг Стоунс“ го определя като втория по значение изпълнител в историята на популярната музика след „Бийтълс“. Носител е на Нобелова награда за литература за 2016 г. Боб Дилън дойде за концерт и в България през 2010 г.

 

Очаквайте повече информация за петото, юбилейно издание на „Sofia Singer Songwriter Fest“ тук:

https://www.facebook.com/SofiaSSF/

https://www.sssf.eu/

https://www.youtube.com/channel/UCo6rqHr4ZqsL3i3uriAbIwg/videos

Артистите, които желаят да участват в конкурсната програма, трябва да изпратят заявка на lilly@techno-link.com , както и линк към своя авторска песен, кратка автобиография и снимка.

Share:
Lilly Drumeva