„Ретина България“ представя Лили Друмева в своя бюлетин през май 2021

„Ретина България“, сдружение на хора с намалено зрение, представя Лили Друмева в своя бюлетин през май 2021 г.
Лили Друмева гради успешна кариера въпреки очно заболяване
Лили Друмева-О‘Райли е член на сдружение Ретина България от 2019 година.
Тя е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. От 20 години насам Лили е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. lili drumeva
Лили Друмева-О‘Райли е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, Дарик, ББT, Радио Бинар.  Лили е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.
Въпреки трудностите, с които се сблъсква поради намаленото по рождение зрение, Лили се справя чудесно в много предизвикателства, като има постижения в различни области.
„Живея с дистрофия на макулата, диагностицирана от ранно детство. Баща ми работеше в Ирак в края на 60-те години и най-вероятно тогава, майка ми се е заразила с токсоплазмоза по време на бременността. През годините са ме водили при много специалисти, включително и известни професори в чужбина. За съжаление лечение няма, но аз се научих да се адаптирам. Още от 13 годишна нося лещи и се чувствам добре с тях. Въпреки че диоптрите доста нараснаха с времето, визусът ми за щастие не се влошава. Живея наравно с нормално виждащите хора и дори не споменавам за трудностите ми. Единственото нещо за което съжалявам, че никога няма да мога да правя, е да карам кола. Преди няколко години мой приятел ми каза, че имам право на ТЕЛК. Дадоха ми 58%. Всяка година правя обстоен очен преглед на очните дъна и се надявам нещата да останат както досега.”

 

 

Share:
Lilly Drumeva