Песен на Лили Друмева влиза в документална филмова лента

Кънтри-певицата и журналист Лили Друмева участва в документален филм, по случай 75 години от създаването на програма Фулбрайт. Нейната авторска песен „I Don’t Know Want To Do” (написана по време на пандемията) бе включена в лентата и може да бъде чута на 25:15 минута.

https://www.youtube.com/watch?v=FuB4K6WKY0A

Лили Друмева

„Фулбрайт” е престижна образователната програма на американското правителство, подпомагаща студенти и учени от различни области с цел създаване на мост между държавите.

През 2014 година изпълнителката беше стипендиант в раздел „Развитие на гражданското общество” и половин година престоя в щатите Кентъки и Тенеси, изучавайки историята на кънтри и блуграс музиката. Там тя събра ценна информация и проведе множество интервюта с професионалисти в музикалната индустрия. Резултатите от това проучване бяха събрани в книга, озаглавена „Настроение с Лили – музика в 50 теми”.

 

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и други. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Share:
Lilly Drumeva