Лили Друмева разказва за Емилу Харис на живо по програма „Хоризонт”

Лили Друмева – една от пионерите на кънтри-музиката в България, ще бъде гост в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР в събота, 8 май 2021 год, от 21 часа.

В рамките на 2 часа, заедно с водещия Сергей Шишов, тя ще представи един концептуален албум на нейната любима певица Емилу Харис. 

emmylou harris

Emmylou Harris

Плочата „The Ballad of Sally Rose” излиза през 1985 година и включва 13 песни написани от самата изпълнителка в съавторство с Пол Кенерли. Песните са свързани с цяла история, която разказва за пътя на млада кънтри-певица на име Сали Роуз, която среща известен музикант, който й помага и я взима под крилото си. Двамата се влюбват и започват да пеят заедно, но изведнъж се случва нещо ужасно. Музикантът умира внезапно от свръхдоза. Сали тъжи за него, но продължава кариерата си, която върви стремително нагоре. Историята в този албум е почти идентична с биографията на самата изпълнителка Емилу Харис.

Лили Друмева с голямо вълнение и уважения ще коментира музиката на Емилу, тъй като американската звезда е един от най-големите й идоли. Именно нейният глас бе причината, Лили да започне да пее кънтри преди повече от 25 години. „Животът ми се промени, когато през далечната 1995 година, моят приятел ме заведе на концерт на Емилу Харис във Виена.

emmylou harris

Emmylou Harris

Тогава бях студентка там и когато чух гласа на тази фина, силна и красива кънтри-певица, реших, че искам да приличам на нея. Тя влага изключително чувство във всичко, което изпълнява. Няма друга като нея.” – споделя Друмева в много интервюта.

Двете изпълнителки много си приличат гласово и визуално, особено в младите им години.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа.

Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и други. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Share:
Lilly Drumeva