25 години група LILLY OF THE WEST навръх рождения ден на Лили Друмева

Lilly of the West

Lilly of the West

Известната българска кънтри-група Lilly of the West става на четвърт век. Вече 25 години родните музиканти ни радват с автентична американска музика, като кънтри, уестърн, блуграс, суинг и блус. Юбилеят ще бъде отбелязан с концерт на 17 май, в който Lilly of the West ще представят нови песни от предстоящия си дванадесети албум „Swings § heartaches Vol.2”. В колекцията са събрани джаз и суинг стандарти от 30-те и 40-те години, както и разтърсващи балади. Премиерата се очаква да бъде през месец юни на открита сцена.

На 17 май е и рожденият ден на фронтдамата на групата Лили Друмевa. Тя ще отбележи двойния празник в тесен кръг с колеги музиканти и близки приятели.

 

„Lilly of the West” е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 година в София. След издаването на своя дебютен албум, музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998-та са избрани за „най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. Формацията „Lilly of the West” има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор. Музикантите подготвят своя дванадесети албум и са високо оценени от международната музикална преса.

Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, радиоводещ, импресарио, автор на песни и на книгата „Настроение с Лили – музика в 50 теми”.  Идеолог и организатор е на международния фестивал Sofia Singer Songwriter Fest https://www.sssf.eu/.

Share:
Lilly Drumeva