Lilly of the West с първи концерт за 2020-та година

Българската кънтри група ще посрещне новата година с първи концерт на 16 януари от 21 часа в Patches Blues Bar (блус барът на Васко Кръпката). Виртуозните музиканти ще зарадват феновете си с традиционен микс от кънтри, блус и суинг. Ще изпълнят песни от техния последен албум „Swings & heartaches” както и нови песни в същата стилистика.

Съставът на групата е Лили Друмева-О‘Райли (вокал, китара), Ясен Василев (китара), Михаил Шишков (слайд китара и хармоника), Свобода Боздуганова (контрабас).

За повече информация:   https://www.facebook.com/events/2577749182460567/

 

“Lilly of the West” е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум, музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за “най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. “Lilly of the West” има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, организатор на международния фестивал Sofia Singer Songwriter Fest.

Share:
Lilly Drumeva