Лили Друмева записва нова авторска песен „Искам да се събудя с теб“

Лили Друмева

Българската кънтри певица отново влезе в студио, за да запише нова авторска песен със заглавие „Искам да се събудя с теб“. В записа участва известният чешки цигулар, Пепа Малина, както и китариста и композитор от група „Точка БГ“ Красимир Първанов. Стамен Янев е отговорен за красивите струнни аранжименти, микса и мастъринга. Музиката и текстът са на Лили Друмева, а песента се подготвя за предстоящия конкурс на БНР „Пролет“.

„Искам да се събудя с теб“ е сред малкото песни на Лили, написани на български език. Певицата споделя, че писането на текстове на български ѝ е по-трудно, но понякога се получава отведнъж.

За повече информация следете обновения сайт на Лили Друмева – https://lillydrumeva.net

 

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия „Sofia Singer Songwriter Fest“ – https://sssf.eu

 

Share:
Lilly Drumeva