Лили Друмева с концерт на юбилейното издание на Тabara Folk Fest Calafat, Румъния

Лили Друмева и Петър Георгиев-Пешето

На 8 август 2019 българската певица ще посети Румъния, където участва в юбилейното издание на международния фестивал за автори-изпълнители в град Калафат. Тя ще се изяви заедно с известния китарист Петър Георгиев – Пешето (Щурците, Delta Roosters). Двамата ще изпълнят микс от кънтри и блус стандарти, авторски композиции, както и пет песни на румънски език.

Лили Друмева наскоро пусна нов албум “Drumul”, една колекция с песни на 12 езика, сред които четири на румънски. Певицата преди броени дни се завърна от Букурещ и Брашов, където имаше концерти и засне видеоклип. Продуцент и режисьор е известният румънски художник Мариана Пакис. В клипа са включени кадри от концертите на Лили на румънски фестивали, както и кадри с дрон на Букурещ, Брашов и известния курорт Пояна Брашов. Фокусът в албума е румънската песен “Ai suflet trist” (Имаш тъжна душа), която е написана от румънския композитор Мирча Русо. Той също ще участва в юбилейното издание на фестивала Tabara Folk Calafat, където заедно с Лили ще изпее дуети.Друг повод за пътуването на Лили Друмева до Калафат е връчването на специална награда на Дан Вана, директор на фестивала. Той ще получи грамота за заслуги към българската музика и за това, че промотира български артисти в Румъния. Наградата ще бъде връчена от името на Sofia Singer Songwriter Fest, фестивал, който се организира от Лили Друмева и в чието първо издание Дан Вана участва.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейси артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

https://www.sssf.eu/

Share:
Lilly Drumeva