Лили Друмева с нов музикален проект – „Love Affair“

Известната българска кънтри певица и журналист Лили Друмева стана част от нов музикален проект – „Love Affair“. Фокусът е върху любовните песни от близкото и далечно минало, изпълнени акустично, с нови аранжименти от два красиви гласа и фин, виртуозен акомпанимент на пиано. 

Триото се състои от: Лили Друмева – вокал; Дилян Дайновски – вокал; и Марио Йоцов – пиано. 

Името е вдъхновено от известния американски филм от 1994 година – романтична драма с участието на Анет Бенинг и Уорън Бийти.

Проектът „Love Affair“ бе представен в Деня на влюбените, 14ти февруари 2024 година, и се радваше на голям успех. Публиката се наслади на красиви любовни балади, изпълнени от двама мъже и жена – класическия любовен триъгълник! Поп, мюзикъл, кънтри и любими евъргрийни са жанровете, които триото изпълнява.

Следващият концерт е на 28 април 2024 година в Клуб Ренесанс, ул. Граф Игнатиев 24.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West“. Тя е продуцент, издател и аранжор на музика, събрана в 12 студийни албума. Написала е множество авторски песни в кънтри стил. Организатор е на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West“ има престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ, а във формацията свирят виртуозни музиканти. От 25 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа.  Лили Друмева е и журналист с повече от 20 години опит в БиБиCи, Ретро радио, Радио София, Хоризонт, Христо Ботев, Дарик радио, Балкан българска телевизия, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма „Фулбрайт“. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия „Sofia Singer Songwriter Fest“.

Марио Йоцов е роден през 1985 г. в гр. София. Свири на пиано от шестгодишна възраст. Завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – при проф. Правда Горанова. Изучава класическо пеене при проф. Свилен Райчев. През 2009 г. получава диплома по пиано LRSM /Лицензиант на Кралските музикални училища/. През 2015 г. се дипломира като магистър в Теоретико-композиторски и диригентски факултет на Национална музикална академия, специалност „Музикална педагогика“. Специализира и композиция при проф. Красимир Тасков. В творчеството му преобладават камерни творби и песни. Има участия в конкурси и майсторски класове по пиано и композиция в България и в чужбина. От 2017 г. е преподавател по пиано и солфеж в Народно читалище „Димчо Дебелянов 1960“. Организира много концерти – „Марио Йоцов и приятели“, където изпълнява свои композиции и акомпанира на певци и инструменталисти.

Дилян Дайновски е любител певец и актьор. От няколко години е в трупата на театър-лаборатория Алма Алтер, участва в представленията: „Аладин“, „Красавицата и звярът“, „Цар Лъв“ и др. Обича класическата рок музика и има афинитет към мюзикълите. За себе си казва, че не знае дали е по-скоро певец или актьор. Казва обаче, че музиката е по-голямата му страст и първата му любов. „Музиката е верен приятел и ме спасява много пъти от мен самия и от тъгата на ежедневието.“

Share:
Lilly Drumeva