Lilly of the West с предстоящи концерти и нови песни

Българските кънтри музиканти се подготвят за серия концерти през пролетта и лятото с богатия си репертоар от кънтри, уестърн, суинг и блус стандарти. В програмата ще има и нови песни в стил госпъл и фолк. Групата работи и върху нови аранжименти, използвайки пиано, електрическа китара и електрически контрабас.

Първите два концерта ще бъдат на 20.02 от 20 часа в клуб „About last night“, ул. Цар Шишман 24, и на 16.03 в клуб „HOM’s bar“ от 20 ч., бул. Евлоги и Христо Георгиеви 3 (до езерото Ариана).

„Lilly of the West“ е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за „най-добра кънтри и блуграс група на Европа“. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. „Lilly of the West“ има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, организатор на международния фестивал „Sofia Singer Songwriter Fest“.

„Lilly of the West“ са:

Лили Друмева-О’Райли – вокал, китара

Михаил Шишков – банджо, слайд китара, хармоника, пиано

Ясен Василев – китара

Свобода Боздуганова – контрабас

За повече информация посетете: https://lillydrumeva.net/

Share:
Lilly Drumeva