Лили Друмева-О’Райли бе избрана за член на борда на Европейската блуграс асоциация

На 25 октомври 2023 по време на заседанието на членовете на Европейската блуграс асоциация ръководството ѝ избра българската кънтри и блуграс певица, музикант и журналист Лили Друмева-О’Райли като член на борда. В него членуват още Пиеро Биаси, Гуидо Де Грот, Кристофър Хауърд Уилиамс, Надя Сарджо, Ангелика Торие, Рони Нортън и Франсоа Вола.

Асоциацията представлява всички, които се занимават с този жанр в Европа, и нейната мисия е да популяризира и развива блуграс музиката на стария континент.

Блуграс е подразделение на кънтри жанра, автентична американска музика, която се заражда през 40те години на миналия век и се изпълнява на традиционни инструменти като банджо, цигулка, Добро китара, мандолина и други.

Лили Друмева-O’Райли е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West“. Тя е продуцент, издател и аранжор на музика, събрана в 12 студийни албума. Написала е множество авторски песни в кънтри стил. Организатор е на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West“ има престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ, а във формацията свирят виртуозни музиканти. От 25 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и журналист с повече от 20 години опит в БиБиCи, Ретро радио, Радио София, Хоризонт, Христо Ботев, Дарик радио, Балкан българска телевизия, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма „Фулбрайт“. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия „Sofia Singer Songwriter Fest“.

Share:
Lilly Drumeva