Николай Димитров грабна голямата награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2023

Победител в седмото издание на фестивала за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest 2023, стана китариста на популярната група X-R@y – Николай Димитров. Той впечатли публиката с брилянтна лирика, запомнящи се мелодии, фин акомпанимент и уверени вокали. Николай получи голямата награда – висок клас лютиерска китара от фирма „Кремона”.

На второ място журито класира холандската изпълнителка Нина Лин. Тя впечатли всички присъстващи с красивия си нежен глас с голям диапазон и мелодичните си песни с кънтри насоченост. Нина се сдоби с награда от студио „Ретро” – запис на сингъл.

Трети се класира поетът с китара Пламен Димитров, който получи силни овации за песента си „Ненужните неща”. Пламен беше награден с оборудване от музикална къща „Фактор”.
Специалната награда от бутик-хотел „Оборище 63”, се връчи на актьорът и уличен музикант Красимир Кирчев, който разсмя публиката със забавни текстове и сценично присъствие.
Участниците и екипа на фестивала, получиха по бутилка уиски „Джеймисън”, дадена лично от техния представител за Балканите – Джерад Маниън.

За финал всички участници се качиха на сцената, за да изпълнят вечната песен на група Queen – „We Are The Champions” в памет на Фреди Меркюри.

Специален гост на фестивала за „поети с китари”, беше финансиста от Калифорния – Лари Бийл, който подпомага проявата още от първата й година.

Както обикновено международният конкурс беше предшестван от богата съпътстваща програма, която тази година продължи три дена. В нея двадесетина български и чуждестранни автори имаха възможност да представят творчеството в уютна клубна атмосфера, да се запознаят помежду си и с публиката, да обменят творчески опит и идеи.

Очаквайте осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest през октомври 2024 година!

Share:
Lilly Drumeva