Кънтри групата „Lilly of the West“ с нов албум за Коледа

В горещите летни дни музикантите от „Lilly of the West“ записват осмия си студиен албум, който е коледна колекция. Заглавието е „Christmas with Lilly of the West“, а репертоарът включва стандарти като „Joy to the World“, „White Christmas“, „Winter Wonderland“, „Silver Bells“, „Jingle Bells“, „Rockin’ around the Christmas Tree“ и други. Групата създава нови аранжименти, като оставя своя „кънтри“ почерк и вдъхва нов живот на познатите произведения от миналото.

Освен на английски език Лили Друмева (основател и лийд вокал) пее на немски и френски в класики като „Minuit, chretiens“ на Adolfe Adam и „Stille Nacht“ на Franz Xaver Gruber. Коледният албум на „Lilly of the West“ съдържа и госпъл химна „Go Tell it on the Mountain“, както и емблематичната песен на канадския композитор Леонард Коен „Hallelujah“. Записите се осъществяват от Станислав Донев (Студио „Ретро“) и Стамен Янев (микс и мастеринг). Участват и гост-музиканти от чужбина.

Колекцията „Christmas with Lilly of the West“ се очаква да излезе през ноември 2023 година и ще бъде представена с празничен концерт.

„Lilly of the West“ е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за „най-добра кънтри и блуграс група на Европа“. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. „Lilly of the West“ има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, както и организатор на международния фестивал „Sofia Singer Songwriter Fest“.

„Lilly of the West“ са:

Лили Друмева О’Райли – вокал, китара
Михаил Шишков – слайд китара, пиано
Ясен Василев – китара
Свобода Боздуганова – контрабас

За повече информация: http://lillydrumeva.net/

Share:
Lilly Drumeva