Наближава шестото издание на Sofia Singer Songwriter Fest 2022

Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето шесто издание. Датите са променени, поради предстоящите парламентарни избори през октомври 2022 година. Новите дати за провеждане са 15 и 16 октомври (събота и неделя). В петък на 14 октомври, ще има предварителна програма с чуждестранните гости във фестивала. Мястото е клуб „1857” (ул. Сан Стефано 22, срещу БНТ), където в уютна атмосфера ще се изявят талантливи артисти от България и чужбина. Те ще изпълнят по две авторски песни и една на Пол Маккартни. През 2022-та легендарния член на „Бийтълс” навършва 80 години.

Ще се изявят 12 артисти в рамките на 2 конкурсни вечери, а тричленно жури в състав Пламен Сивов (Точка БГ), Васко Громков (БНТ) и специален гост от чужбина Предраг Йованович (Сърбия), ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. В дните на фестивала рецитал ще изнесе призьор от предишно издание, както и кънтри групата LILLY OF THE WEST, която ще представи нов албум. 

За големия финал е планирано групово изпълнение на емблематичната песен на Бийтълс – „Let It Be”, написана от Пол Маккартни. 

Сър Пол Маккартни е водеща личност в „Бийтълс” от самото създаване на състава. Той е текстописец и основен композитор в групата, заедно с Джон Ленън. Тандемът между двамата ражда над 50 златни хита. След разпадането на „Бийтълс” Маккартни продължава с успешна солова кариера и като водач на състава „Уингс”. Записан е в книгата на рекордите на Гинес, като най-успелия композитор в историята на популярната музика. През 1997 г. получава рицарско звание. Носител е на 16 статуетки с награда „Грами”.

Тази година в конкуртсната програма ще се изявят:

1. Луис Ван Схайк  (NL)
2. Roy Sturn (Цветан Влайков)
3. Robert Clamp (UK)
4. Деян Василев
5. Деян Каменов (Дидо)
6. Никола Драшков
7. Ненад Дошенович (Сърбия)
8. Благовест Зерлиев
9. Айа М. Роуз (Словения)
10. Станимира Тенева
11. Ани Лилова
12. Ива Янкулова

Следете информацията на сайта sssf.eu

Share:
Lilly Drumeva