Лили Друмева с три номинации за Наградите на БГ Радио

Българската кънри-певица получи 3 номинации за Наградите на БГ радио 2022. Нейната песен „Runaway Man“ е номинирана в 3 категории: БГ песен, БГ изпълнителка и БГ видеоклип. Автор на музиката и текста е Лили, а записите са направени от Стамен Янев. В продукцията участват музиканти от Чехия и Словакия – Пепа Малина (цигулка) и Михал Барок (мандолина). Китарите са изсвирени от Райко Пепеланов и Лили Друмева.

Песента беше успешно представена по почти всички радиостанции в страната и получи доста положителни отзиви от слушатели и специалисти.

Може да чуете “ Runaway Man“ тук:

https://www.youtube.com/watch?v=VTbzIg8a35c

И да подкрепите Лили Друмева, като гласувате за нея на:

https://gmn.bgradio.bg/

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и други. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Share:
Lilly Drumeva