Константин Томов с голямата награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Константин Томов от София грабна голямата награда в 4-тото издание на Sofia Singer Songwriter Fest. Талантливият изпълнител, след блестящ и силно артистичен сет в големия финал, получи висок клас лютиерска китара, предоставена от „Кремона”.

На 2-ро място се класира Иван Лазаров – финалист и в „Гласът на България 2020”. Неговата награда е 10 часа студийно време за запис на сингъл в Ретро Студио (София).

Третата награда – безжичен микрофон от Музикална къща „Фактор”, замина за Сърбия, спечелена от единствения чуждестранен участник в пандемичното издание на „SSSF” – Марко Русов от град Нови Сад.

При силна конкуренция атрактивните модерни поети с китари, представиха по три авторски песни и една на „Бийтълс” в препълнения клуб „1857” (срещу БНТ). Специална награда от хотел „София Резиденс” получи Teddy Velvet (Теодора Николаева), а Алек Кирев и Борис Жеков се сдобиха с музикални книги и дискове.

В програмата се включиха и победители от младежкия конкурс, провел се по-рано през седмицата, както и специалния гост Ведран Иворек от Хърватия, който бе и член на журито, заедно с Пламен Сивов от „Точка БГ” и Васко Громков (БНТ 2) – водещ на фестивала за четвърта поредна година.

Share:
Lilly Drumeva