Подготовка за Sofia Singer Songwriter Fest 2020

Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето четвърто издание. Датите са 3, 4 и 5 октомври 2020 г. Мястото отново е Клуб Studio 5, а приятната и задушевна обстановка е гарантирана. Ще се изявят 14 артисти в рамките на 3 конкурсни вечери – два полуфинала и финал, а тричленно жури в състав Пламен Сивов (Точка БГ), Васил Громков (БНТ) и специален гост от чужбина ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. В неделя 5 октомври рецитал ще изнесе Дитка от Словения, която грабна голямата награда на третото издание на фестивала.

Отново ще има предварителна програма, подготвена от Виктор Макаров в Delta Blues Bar на 30 септември и 1 октомври, където ще се изявят дуа, триа, групи и автори-изпълнители, които не участват в конкурсната програма, както и млади поети.

Sofia Singer Songwriter Fest има нов партньор в лицето на Народно читалище „Николай Хайтов“. Именно там на 29 септември ще се състои концерт на най-младите поети с китари. Освен всичко това продължава и традицията на афтърпартитата в клуб SOHO.

В петък, 2 октомври, рецитал ще изнесе група Точка БГ, които вече три години са неразделна част от програмата на фестивала. В събота, 3 октомври, очаквайте известен артист от родната поп и рок сцена, който ще свири акустично.

През 2020 г. се навършват 80 години от рождението на Джон Ленън. Четвъртото издание на фестивала ще отбележи тази годишнина и артистите ще включват в репертоара си песни на Beatles. За големия финал е планирано групово изпълнение на емблематичната песен на Джон Ленън „Imagine”. За фестивала работи малък, но сплотен и много мотивиран екип.

Приемаме подкрепа под формата на дарения, доброволци, награди, партньорства и други. Можете да ни подкрепите, като изпратите желаната сума на тази банкова сметка:

BG 74 BPBI 7940 10 86740001,

титуляр: Фондация „Български център по предприемачество“.

 

Sofia Singer Songwriter Fest е международен форум за изпята поезия, който се проведе за пръв път в София в края на септември 2017 г.

Share:
Lilly Drumeva